Baboonerna i Örebro

The Baboon Show kom till Kulturhuset i Örebro.

Skulle gissa att det var slutsålt. Publiken värmdes upp av Square och The Dahmers.

just some pics

Vad kan jag säga. Det här gänget är ju ett fulländat liveband. Niclas Svensson på trummor – håller sig i bakgrunden, men gör mycket väsen av sig. Simon Dahlberg (great – men saknar Håkan Sörle) på gitarr och Frida Ståhl på bas. Cecilia Boström – lead vocalist. Publiken är entusiastiskt, det blir varmt och svettigt. Texter med innebörd.

The Baboon Show lovar mycket, men håller mer. Ingen håller tillbaka, de ger precis allt. Cecilias kroppsspråk uttrycker kraft och styrka, jävlar anamma och här tar vi inte någon jävla’ skit. En anförare av just another viharfanfåttnog-generation. Revolution. Yes, Babooner, we follow you. We follow you. Hur hon låter männen ta ett steg tillbaka och låter kvinnorna röja vid kravallstaketet. Krossa kapitalismen.

Det är en show, men det är samtidigt allvar. Under några ögonblick synkas våra medvetanden, och Cecilia kastar sig ut i en stage dive. De övriga bandmedlemmarna behöver inte anstränga sig för att bära upp bandets coolhetsstatus. De äger scenen och rular publiken, och alla vill ha mer. Excellent. Magnificent. Just där och då strålade vi samman.

Fuck off, Love You – see yah in just another moshpit.

Örebro 2024-03-08