Ett slags litterärt möte

Söndagen den 17:de mars 2024, Hedemora

Jag skulle vilja belysa boken Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindeblad. Minns inte riktigt när jag köpte boken, men det var en självklarhet att jag skulle göra det. Sedan läste jag snabbt igenom den, och checkade av det mesta – igenkännande och samstämmighet. Sedan lade jag den åt sidan, och tyckte att det var oerhört ledsamt att han lämnat jordelivet. Även fast jag aldrig kände honom, och läste boken först efter hans bortgång.

Sedan låg boken här och där i mina olika ‘bostäder’, som en slags påminnelse om den ödmjukhet inför livet som jag ibland saknade. Ett perspektiv på saker och ting som jag ofta längtade efter, och kände mig hemma med. Men som kan vara svårt att hålla kvar i kaoset och bruset och sorlet. I trafiken och hysteriken. Ja, det vi kallar livet.

Nu har den här lilla boken blivit väldigt viktig för mig. Det har blivit så att jag i mindre aktiva stunder bara har slagit upp den någonstans mitt i, och börjat läsa några rader. Mycket som jag inte känner igen – har jag. verkligen läst den tidigare? Ibland kommer det upp något som jag verkligen behöver höra och få till mig just då. Det finns andetag i boken som gör att jag känner mig hemma. Som att den talar om för mig vad jag egentligen behöver.

Det som får mig att dra på smilbanden ibland är att han ofta ansåg sig vara rätt kass på att vara munk. Som att ‘det’ inte fungerade. Så himla klassiskt. Jag bara känner att han var världens bästa munk, och en genuint varm människa – mycket på grund av ödmjukheten och ärligheten. Självinsikten. Det är det som gör kraften och styrkan – att vara så trygg i sig själv att en slutar att tro på sina egna tankar.

Jag tror att den här boken kommer att ha en stor betydelse för mitt nästa bokprojekt. Det handlar om en speciell vibration. Om du inte har läst den, och känner dig nyfiken – tveka inte. Kanske klickar det.

Min pocketbok har blivit så fläckig och sliten. Spontanköpte precis en ny inbunden.

humbled

Tack för att du tittade in. Önskar er alla en skön söndag, where ever you are.